Wipro-NLTH-Aptitude-Questions

Basically, The Online Assessment Round of Wipro Elite NTH (Wipro Elite NTH) Recruitment is tested under three main sections.

SectionDuration (minutes)
Aptitude Test48 minutes
Written Communication Test20 minutes
Online Programming Test60 minutes

Here is the detailed test pattern Wipro Elite NTH. This will help you understand details like a number of questions in each section.

SectionNumber of QuestionsDuration (minutes)
Verbal Ability2218
Logical Reasoning1414
Quantitative Ability1616
Essay Writing120
Coding260

Wipro Elite NTH Aptitude Questions | Wipro NLTH

The Wipro Elite NTH Aptitude Test consists of questions from the following 3 parts.

  • Logical Ability
  • Quantitative Ability
  • English (Verbal) Ability

Here, we will discuss Wipro Elite NTH Aptitude Questions and Answers

Wipro Elite NTH Aptitude Questions and Answers | Logical Ability

Wipro Elite NTH Aptitude Questions under Logical Ability is one of the easiest question types to solve. However, a majority of the time goes into understanding the question. Hence you need to practice comprehending the question in less time possible.

Here are some sample Wipro Elite NTH Aptitude Questions under Logical Ability that you can expect in the upcoming Wipro drive.

1) Statements: All men are toys. Some toys are animals.

Conclusions:

1. All men are animals

2. All animals are toys

3. Some toys are men

4. All toys are men

Options:

a. Only 4

b. Only 2

c. Only 3

d. Only 1

Answer: (c) Only 3 (d -> Some toys are men)

2) Pointing to a woman, Mr. Ram said, she is the daughter of my grandfather’s only daughter. How is Ram related to the woman?

a. Cousin

b. Brother

c. Uncle

d. None of the above

e. Cannot be determined

Answer: (d) None of the above. The woman is the daughter of Ram.

3) A, B, C, D, E, F, G, and H are sitting around a circular table facing the center where half of them are males and half are females. No two males or two females are immediate neighbors of each other.

A is the wife of H. A sits third to the left of E. F sits second to the right of D. D is not an immediate neighbor of A or E. H and C are immediate neighbors of each other. F is not an immediate neighbor of his wife B.

Question 1: Which of the following is true about G?

(a) G is a male

(b) G sits exactly between F and H

(c) G sits third to the left of E

(d) G sits second to the right of B

(e) None is true

Answer: (d) G sits second to the right of B.

Question 2: Who sits third to the left of B?

(a) F

(b) H

(c) D

(d) A

(e) None of these

Answer: (b) H isthird to the left of B.

Question 3: How many people sit between B and F when counted in the anti-clockwise direction from B?

(a) One

(b) Two

(c) Three

(d) Four

(e) More than four

Answer: (b) There are 2 people between F and B.

Question 4: If all the persons are made to sit in alphabetical order in a clockwise direction, starting from A, the positions of how many (excluding A) will remain unchanged as compared to their original seating positions?

(a) None

(b) One

(c) Two

(d) Three

(e) Four

Answer: (c)

4) There are six friends (Atish, Bhavna, Chetan, Dimple, Elena, Flora) seated in a row with numbered seats from 1 to 6. They follow the following sitting arrangement:

1. There are two places between Chetan and Dimple

2. There is one place between Atish and Chetan

3. There is one person between Flora and Elena

4. Elena is to be seated before Flora

5. Bhavna is to be seated before Atish, not necessarily immediately

6. The row does not start with Bhavna

Question 1: The row would start with:

(a) Atish

(b) Flora

(c) Dimple

(d)Cannot be determined

Question 2: Elena will be seated on which seat number?

(a) 1

(b) 2

(c) 3

(d) Cannot be determined

Question 3: Who is seated at place number 6?

(a) Atish

(b) Flora

(c) Dimple

(d) Cannot be determined

Question 4: Bhavnas position is

(a) 6

(b) 5

(c) 3

(d) 2

Let us try to figure out a few logical relationships and derive a seating arrangement.

Bhawna cannot be seated at 1 (given in the question). Since Atish has to be seated before Bhawna, he cannot occupy seat 1 as well.

Now let us assume Chetan takes seat 1. If that happens, Atish takes seat 3. If he takes seat 3, Bhawna takes 2. Now since Chetan takes 1, Dimple has to take 4. But this cannot happen as there has to be a gap of 1 between Elena and Flora. So this is ruled.

Now let us assume that Elena starts the sequence. If Elena starts the sequence, Flora takes third position. Now the problem is that if we fit in Chetan, Dimple and Atish, Bhawna cannot fit the sequence. When we fit in Bhawna, Chetan and Dimple cannot be adjusted. This rules out this combination also. So by elimination we know who comes first: Dimple. If Dimple is seated first, Chetan is seated on 4. If Chetan is seated on 4, Atish is seated on 6. Now Elena and Flora can occupy only positions 3 and 5. This means Bhawna takes position 2.

Here is the sitting arrangement of six friends

wipro logical reasoning questions and answers

Answer 1: (c)

We can see from the table that the row would start from Dimple.

Answer 2 : (c)

We can see from the table that the position of Elena is seat number 3.

Answer 3 : (a)

We can see from the table that Atish is seated at position 6.

Answer 4 : (d)

We can see from the table that Bhawna is in the second position.

5)What is the next number in the given series? 3,7,13,21, ___

a. 36

b. 33

c. 41

d. 31

Answer: (d)

6)If northwest becomes easy, northeast becomes south then east becomes?

a. Southwest

b. Southeast

c. Northeast

d. Northwest

Answer: (a)

7)Who is the son of R?

I. P is Rs sister

II. Q is the son of P

a. Statement I alone is sufficient to answer

b. Statement II alone is sufficient to answer

c. Both the statement together are sufficient

d. Both the statements together are not sufficient

Answer: (d)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: